Kristallijn1

‘t Kristallijn
Blauwe Keidreef 3
B-2400 Mol
T. +32 (0)11 55 36 98
F. +32 (0)11 55 36 99
info@tkristallijn.be

apreplicas.me

1Bezoekersinfo

 ’t Kristallijn, een socio-cultureel initiatief van Sibelco voor de integratie van cultuur en natuur. Het is gelegen op de scheidingslijn tussen een groeve in exploitatie en een reeds gereconstrueerde groeve. ’t Kristallijn is in 1997 van start is gegaan onder impuls van Stanislas Emsens, ere-voorzitter van de raad van bestuur van Sibelco. Hij was de motor, inspirator en stuwende kracht van dit stijlvol en toch wel uniek project.

Sibelco beschouwt het als een verantwoordelijkheid om een goede relatie te onderhouden met haar omgeving en voert op dit vlak al tientallen jaren een gewaardeerd beleid van duurzaam ondernemen. In deze visie wil ze de grote aandacht voor de herstructurering van de groeves met stip aanhalen. Ze maakt er een ere-zaak van een unieke nabestemming te geven van een re-integratie in het landschap. Een mooi voorbeeld hiervan is deze museumzone en het domein rond het de gerestaureerde hoeve aan de Blauwe Keidreef. Deze site is een unieke driehoek waar het socio-culturele, kunst, natuur, toerisme en het duurzaam ondernemen zich verbinden met elkaar.

tuin ‘t kristallijn Sibelco had het idee om van deze prachtige plek aan het water van een oude zandgroeve de oude hoeve die er stond om te vormen tot een museum, ’t Kristallijn, het socio-cultureel initiatief van Sibelco voor integratie van cultuur en natuur. Het terrein met een oppervlakte van 39550m² werd op basis van plannen van de gerenomeerde tuinarchitect Jacques Wirtz omgetoverd tot een deels publiek park en wandelpad met uitzicht op het meer. In de zanderige en arme ondergrond maken uniforme groepjes grassen (Miscanthus gracillimus) een uiterst natuurlijke, wuivende beweging. Deze grote grasbedden gaan mooi op in de omgeving en scheppen de indruk dat de natuur zelf ze aanlegde. Ook in de winter houdt de grijsbeige kleur van de droge grassen de structuur zichtbaar.

 

Audemars Piguet Replica apreplicas.me

http://www.wirtznv.be

sibelco
noter onaylı tercüme Malta Yaz Okullarıankara web ajansı