DSC01197

Quartz Experience Center
Blauwe Keidreef 5
B-2400 Mol
T +32 (0) 11 55 36 98 – T +32 (0) 14 83 72 20
F +32 (0) 11 55 36 99
info@quartzexperience.be

https://www.tagswish.com

Geschiedenis

In mei 2007 opende het zandontginningsbedrijf Sibelco een museum wat de geschiedenis en de toepassingen van dit witte zand in beeld brengt. Dankzij uitstekend teamwerk en de samenwerking met White Light kwam het Quartz Experience er in recordtempo. Je vindt er ook heel wat oude foto's die een mooi beeld geven van de geschiedenis van de zandontginningsindustrie in de regio. Quartz Experience ligt aan de rand van een oude kwartszandontginning van Mol-Rauw.

 

De wereld van het kwartszand

&Coach Outlet

Mineralen. Miljoenen jaren hebben ze in de bodem gewacht op hun ontdekking. Producenten verstaat de kunst om ze te ontginnen en ze de juiste eigenschappen te geven. Anderen verstaan de kunst om die eigenschappen te gebruiken in honderden toepassingen. En ten slotte is het de kunst om, tijdens en na de ontginning, een waardevol landschap te creëren. Reis door de wereld van mineralen en Sibelco in het algemeen, en van het kwartszand in het bijzonder.

In Quartz Experience.

 

Kwartszand: stevige bodem onder vele ontwikkelingen

12 miljoen jaar geleden zette de zee kwartszand af in de streek van Maasmechelen; 2 miljoen jaar geleden deed een rivier hetzelfde in de streek van Mol, Dessel en Lommel. De ontdekking van dit kwartszand bracht economische activiteit, creëerde waterrijke natuur- en recreatiegebieden en leidde tot het ontstaan van een bloeiend bedrijf.

 

Sibelco: lokale inplanting,mondiale expansie

 

Na zijn oprichting in 1872 richtte Sibelco zich decennia lang op het ontginnen en veredelen van kwartszand in de streek van Mol en Dessel. Later kwamen er ontginningen in Lommel en Maasmechelen. De wereldwijde geografische expansie begon in de jaren 60, en in de jaren 90 breidde Sibelco zijn aanbod uit tot de meeste industriële mineralen. Wereldwijd telt de groep momenteel meer dan 240 vestigingen. Technologische innovatie en doorgedreven onderzoek moeten ook in de komende decennia de groep aan de top van de mineralensector houden.

sibelco