<< Terug

Event/workshop

Bijen EXPO langs het pad

De EXPO is gratis te bezoeken op het wandelpad aan 't Kristallijn 7 op 7. Van harte welkom !!!

 

 

 

De expo bestaat uit informatieve panelen gecombineerd met strandstoelen met foto’s van bijen. De foto’s werden voornamelijk genomen door Belgisch fotograaf en imker Dieter Telemans. De expo bevat ook beelden van de specialisten van Aculea (Natuurpunt/Natagora) en van de bekende Franse fotograaf en cineast Yann Arthus-Bertrand.

 

Stel je eens een bij voor. De kans is groot dat je nu een honingbij in gedachten hebt. In België zorgen echter meer dan 400 soorten wilde bijen voor de bestuiving. Wereldwijd zijn er zelfs meer dan
20.000. Een wondere wereld die dag in dag uit leven brengt in onze tuinen. Zwarte bijen, hommels, behangersbijen die hun nest ‘behangen’ met stukjes blad, metselbijen die een nest maken van stenen, koekoeksbijen die hun eitjes in het nest van ander bijen leggen, … Een indrukwekkende diversiteit die een expo verdient,

nu het nog kan. Want het gaat niet goed met onze bijen.


De expo ‘To Bee or not to Bee’ brengt de mogelijke oorzaken van de huidige bijensterfte in beeld, zoals het verlies van biodiversiteit, de gevolgen van monocultuur en pesticiden. Toch willen de initiatiefnemers een positief verhaal brengen door te tonen dat oplossingen bestaan en soms verrassend eenvoudig zijn. Prachtige beelden en inspirerende getuigenissen doen de bezoeker inzien dat ook hij of zij de bijen kan helpen.

 

Dieter Telemans Swiss Replica Watches
De meerderheid van de foto’s is van de hand van Belgisch fotograaf Dieter Telemans. Dieter werd geboren en grootgebracht in Burundi, waarna hij naar Brussel trok om fotografie te studeren. Hij is lid van het Londens agentschap Panos Pictures. Zijn werk werd gepubliceerd in internationale kranten zoals Le Monde, Courrier International, The Independent, Frankfurter Allgemeine Zeitung en The New York Times. Op regelmatige basis werkt hij voor Knack, De Tijd en L’Echo. Hij maakte tal van foto’s over de waterproblematiek, met als resultaat een boek Troubled Waters en meerdere tentoonstellingen in Europa en de Verenigde Staten, waaronder Water Awareness 2015 Solutions (WAW2015) in de Belgische senaat.
Als gepassioneerd imker trok hij eropuit om de fascinerende wereld van de bijen te ontdekken. Hij leerde verschillende soorten van zeer dichtbij kennen en nam de tijd om indrukwekkende momentopnames te maken.

 

De stoelen zullen beschikbaar zijn rond het wandelpad op dinsdag, donderdag en namiddag vanaf 12u tot 18u en zondagnamiddag van 13u tot 17u.


Door corona-maatregelen is er bij deze expo uitzonderlijk geen officiële opening geweest. Het afstand bewaren, gorete massa's mensen, het horeca gebeuren e.d. maakt dit alles niet evident! We duimen mee voor betere tijden en hopelijk verkeren jullie allemaal in goede gezondheid!!


groeten,

't Kristallijn  - Sibelco

 
sibelco